Android Uygulama Nedir?
Android uygulama nedir soruları uygulama geliştiriciler tarafından merak edilmektedir. Bu yazımızda sizler için android uygulama hakkında bilgi vereceğiz. Android, Google ve Open Handset Alliance tarafından geliştirilen mobil cihazlar için Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Ücretsiz ve açık kaynak altyapısına sahiptir. Ancak kod tabanının küçük bir kısmı Google tarafından kapatılmıştır. Günümüzde çoğu mobil cihazda kullanılan Android işletim sistemi, çeşitli uygulamalara ihtiyaç duymaktadır. Mobil cihazlar giderek hayatımıza entegre oluyor ve yazılımcılar tarafından geliştirilen çeşitli uygulamalar birçok işlemi daha kolay ve pratik hale getiriyor. Android özelliğe sahip cihazlarda çalışma olanağı olan bu uygulamalar "apk" uzantısına sahiptir. Android uygulamaları, eğitim, spor, müzik, video ve fotoğraf düzenleme gibi birçok işlevi gerçekleştirme olanağı sağlayarak, akıllı cihazlar üzerinden etkileşime geçmenizi sağlar. Bu yazılımlar, Android tabanlı cihazların işlevselliğini artırarak pek çok soruna ideal çözümler sunuyor ve hem ücretli hem de ücretsiz olmak üzere çeşitli seçenekler bulunuyor.
Android Ne İşe Yaramaktadır?
Teknoloji çağının en popüler cep telefonlarından biri olan Android telefonlar, pratikliği ile birçok kullanıcının gönlünde taht kurmuştur. Cihazın kaynağının, işletim sisteminin bilinmemesi, karşılaşılan problemin çözüm süresini uzatacaktır. Bilindiği gibi, birçok cep telefonu artık Android ile uyumludur. Günümüzde Android sayesinde birçok kullanıcı telefonlarını dilediği gibi rahatlıkla kullanabilmektedir. Alanında en yaygın işletim sistemi haline gelmesinin sebebi ise arkasında Google gibi firmaların olmasıdır. Açık kaynaklı bir mobil işletim sistemi olmasına rağmen Google, kodunun bir kısmını kimseyle paylaşmaz. Android, Linux çekirdeğinde Java kullanılarak oluşturulmuş bir işletim sistemidir. Esnek bir yapıya sahiptir ve ileride tabletlerde, cep telefonlarında, akıllı saatlerde ve hatta arabalarda daha fazla fonksiyonda kullanılabilir.
Android Uyumlu Uygulamalar Nelerdir?
Android uygulama nedir soruları ile birlikte yararlı android uygulamalar da merak edilmektedir. Yararlı uygulamalar bulmak için bir Android pazarı olarak Google Play Store biraz pasif görünse de kullanışlı Android uygulamaları da vardır. Android sisteminde bulunan widget'lar, kullanıcı deneyimini harika kılıyor. Saçma sayılabilecek o kadar çok uygulama olduğu için Android'in yaptığı gibi söylemler, uygulamalar çalışmıyor. Ancak birçok kullanışlı Android uygulamasının bulunduğunun altını çizmekte fayda var. Örneğin Picasa, Googles gibi uygulamalar android uyumlu uygulamalar arasında yararlı uygulamalar arasında yer almaktadır. Pek çok kullanıcının temel kullanım için ihtiyaç duyduğu bu uygulamalara ek olarak iletişim uygulamaları, fotoğraf düzenleme uygulamaları, kayıt servisleri ve kişiselleştirme araçları bulunmaktadır. Android için uygulamayı Google Play Store'dan indirebilirsiniz. Birçok ücretsiz seçeneği olan bu uygulamalar dışında olan ücretli ve daha kaliteli uygulamalar da bulunabilir.
Android Uygulamalar Nasıl Yapılmaktadır?
Kişiler isterlerse kendi android uygulamalarını da yapabilirler. Ancak bu uygulamaları geliştirmek zordur ve bilgi gerektirir. Bu nedenle mobil uygulama yapmak sadece kaliteli değil, aynı zamanda bilgisi ve tecrübesi olmayan biri için de zor bir süreçtir. Mobil uygulamalar profesyoneller tarafından yapılır. Mobil uygulama yaparken 3 adım uygulanır. Adımlar, uygulamayı oluşturmak, uygulamayı test etmek ve yayınlamaktır. Detaylar aşağıdaki gibidir; Uygulama oluşturma: Bu bölümde öncelikle mobil uygulama geliştirmek istenilen web sitesi mobil uygulamaya dönüştürülür. Çeviriden sonra Facebook hesabının içeriği veya web sitesinin içeriği uygulama için kullanılır. İçerik oluşturulduktan sonra mobil uygulamanın tasarımı tamamlanmalıdır. Mobil uygulamalar için tasarım önemlidir. Güzel tasarlanmış bir mobil uygulama, kullanıcının dikkatini çekebilecektir. Uygulama oluşturulduktan sonra test etme ve uygulamayı kullanıcılara yayınlama aşamaları gelmektedir. Bu aşamalar oluşturmaktan çok daha kolaydır. Uygulamayı oluşturan kişiler tarafından herhangi bir donukluk ve aksaklık var mı diye kontrol ederler ve kullanıcılara sunarlar.